Vauva 0-2 kk

Tämä kantotapa sopii alle 2 kuukauden ikäiselle vauvalle. Vyötäröosa puetaan ns. väärinpäin ja vauva asetetaan paneelin muodostamaan pusiin. Olkaimet voidaan pukea suoraan ja käyttää lyhyttä rintaremmiä niskassa tai olkaimet voidaan pukea selässä ristiin. 3,5-5 kg / 7-11 lbs.

1. Irrota vyötärön solkien molemmat puoliskot, käännä ne ja pujota hihnat takaisin. Vedä remmistä ja varmista, ettei se luista soljissa. Tämä vaihe tarvitsee tehdä vain kaksi kertaa: kun alat käyttämään reppua pikkuvauvalla ja parin kuukauden kuluttua vauvan kasvettua hiukan.  
  2. Pue vyötärö: paneeli roikkuu suoraan alas päin ja iso varoituslappu näkyy. Vyötärö on hyvä asettaa mahdollisimman ylös eli vyötärön ympärille.
3. Kiinnitä solki selän takaa ja kiristä hihnat.  
  4. Kiinnitä olkaimien soljet saman puoleisiin vastakappaleisiin paneelin reunassa. Jätä olkahihnat löysiksi.
5. Aseta olkaimet hartioillesi. Paneelin tulisi olla löysällä, jotta pystyt helposti laskemaan vauvan reppuun.  
  6. Kiinnitä pieni rintaremmi yläselkääsi tai niskan taakse. Kiristä remmiä tarpeen mukaan. Pienien liukusolkien avulla saat kiinnitettyä rintaremmin paremmin paikalleen olkaimien pehmusteisiin.
7. Pidä vauvaa olkaasi vasten ja laske hänet paneelin sisälle. Vauvan kasvojen tulee olla kantajaan päin.  
  8. Vedä paneeli ylös tukemaan vauvan niskaa. Yläreuna saa ulottua vauvan takaraivoon asti. Vauvan jalat ovat paneelin sisällä luonnollisessa syväkyykky-asennossa. Kuvasta 16 näet miten jalkojen tulisi olla.
9. Säädä olkaimet sopiviksi vetämällä remmistä etuviistoon. Vauvan tulisi olla tiiviisti Sinua vasten ja paneeli tukee vauvan selkää. Paneelin sivujen tulisi olla vartaloasi vasten.  
  10. Kiristä paneelin yläreunassa hupun alla olevaa nauhaa niin, että paneeli tukee vauvan niskaa.
11. Vauva on sopivalla korkeudella kun yletyt helposti suukottamaan häntä päälaelle. Vauvan kasvojen tulee aina olla näkyvissä, eikä kankaan peitossa.  
  12. Kun vauva nukahtaa, käännä hänen poskensa rintaasi vasten, jotta hänen on helppo hengittää. Tarkkaile nukkuvaa vauvaa.
13. Jos kaipaat lisää tukea vauvan päälle, voit käyttää siihen unihuppua. Älä peitä vauvan päätä kokonaan hupulla vaan aseta huppu vauvan pään taakse ja sido hihnat olkaimen lenkkeihin.  
  14. Voit myös rullata hupun vauvan niskan taakse ja kiinnittää nauhoilla olkaimiin.
15. Vauvan pois ottaminen: löysennä olkaimia ja nosta vauva pois repusta yläkautta.  
  16. Tästä kuvasta näet miten vauvan jalkojen tulisi asettua luonnolliseen syväkyykky-asentoon paneelin alla. Peppu on alempana kuin polvet, ja polvet osoittavat kantajaa päin. Vauvan kasvaessa reidet avautuvat leveämpään sammakkoasentoon. Vauvan jalkaterät eivät saa jäädä hänen peppunsa alle.

Vauvan kantaminen 2-4 kk