Valmistelu ja turvallisuus

Wompat kantoreppu on suunniteltu ja valmistettu Suomessa käsityönä. Materiaalit ovat turvallisia ja kestäviä. Wompat reppu on testattu kansainvälisen ASTM-standardin mukaan.

Lue ohjeet huolellisesti ennen kuin alat käyttämään reppua. Tarkista repun kunto säännöllisesti: kaikkien hihnojen ja solkien tulee toimia moitteetta. Huolehdi siitä, että lapsi on repussa ohjeiden mukaisessa asennossa.

Wompat reppuja on saatavilla neljää kokoa. Vauvakoko sopii vastasyntyneestä ainakin noin 1,5-vuotiaaksi asti, keskikoko on tarkoitettu noin 1-3-vuotiaalle, taaperokoko 2-4-vuotiaalle ja esikoulukokoinen sopii noin 3-5-vuotiaalle. Vauvan minimipaino on 3,5 kg. Vauvakokoisen repun maksimipaino on 20 kg, ja maksimipaino keski-, taapero- ja esikoulukoolle on 22 kg. Ota yhteyttä jälleenmyyjään tai valmistajaan, jos tarvitset apua oikean koon valitsemisessa.

Wompat repulla voi kantaa lasta edessä ja selässä. Lapsen tulee aina olla repussa pystyasennossa ja lapsen kasvot kantajaan päin. Kanna pientä vauvaa mahdollisimman korkealla rintaasi vasten: vauvan peppu suunnilleen napasi korkeudella ja vauvan päälaki suukotusetäisyydellä. Lapsen tulee olla repussa ergonomisessa sammakkoasennossa: polvien tulisi olla samalla tasolla kuin vauvan peppu tai hieman korkeammalla. Pienen vauvan jalat ovat luonnollisessa kippura-asennossa repun paneelin sisällä. Isomman vauvan jalat tulevat repun sivuilta ulos. Älä koskaan avaa vyötärön solkea kun vauva on repussa!

Aluksi voit harjoitella repun käyttöä nuken tai nallen kanssa peilin edessä. Pyydä toista aikuista auttamaan, jos repun pukeminen tuntuu epävarmalta - erityisesti harjoitellessasi selässä kantamista. Ensimmäiset käyttökerrat ovat helpompia kylläisen ja tyytyväisen vauvan kanssa. Lähde heti liikkeelle kun olet saanut vauvan reppuun, sillä liike rauhoittaa vauvaa.

Vauvan kasvojen täytyy aina olla näkyvissä, ja vauvan nenä ei saa painautua kantajan vartaloa vasten. Reppu tulee olla riittävän hyvin kiristetty, jotta vauva asettuu tiiviisti vartaloasi vasten ja paneelin kangas tukee vauvan selkää koko matkalta. Vauvan täytyy kuitenkin pystyä kääntämään helposti päätään ja liikuttelemaan käsiään repun sisällä. Tarkkaile vauvaa kantaessasi, ja varmista, että hengittäminen on vaivatonta. Erityisen tärkeää tämä on ennen aikaisesti syntyneillä vauvoilla, vauvoilla joilla on hengityselimen sairaus sekä alle 4 kk ikäisillä vauvoilla.

Noudata valmistajan ohjeita ja toimi vastuuntuntoisesti tavanomaista varovaisuutta noudattaen. Älä tee lapsen kanssa mitään mikä voisi olla hänelle vaarallista: esimerkiksi polkupyöräily, juokseminen, hyppiminen tai ratsastus. Kotitöitä tehdessäsi huolehdi, ettei lapsi altistu kuumalle, teräville esineille tai kemikaaleille. Älä nuku lapsi liinassa. Älä kanna lasta jos olet heikossa kunnossa lääkkeiden tai sairauden vuoksi.

Vauvan kantaminen 0-2 kk