Kantoliinojen koot

Taulukosta löydät Vanamo kantoliinoissa käytetyt kokomerkinnät sekä niitä vastaavat pituudet. Pituus on mitattu ensimmäisen pesun jälkeen (pesuohjeen mukainen) ja se mitataan pitkin toista pitkää sivua (ks. piirros alla). Kantoliinan lopullisissa mitoissa voi kuitenkin aina olla eroja riippuen mm. pesu- ja kuivatusolosuhteista. Usein liina myös venyy takaisin muutamia senttejä, kun sitä käytetään.

Taulukossa on myös lueteltu muutamia yleisiä sidontoja, joihin kutakin kokoa voi käyttää. Pienikokoinen kantaja (XS-S) voi käyttää lyhyintä mainittua kokoa, keskikokoinen (M-L) keskimittaista ja isokokoinen tai pitkä kantaja (XL->) pisintä mainittua kokoa. Erilaisia sidontoja löytyy lukemattomia niin lyhyille kuin pitkillekin kantoliinoille, ja kantoliinarenkaiden avulla lyhyemmille liinoille saadaan lisää käyttömahdollisuuksia.

Jos olet aloittelija ja kokotaulukko tuntuu hämmentävältä, valitse kietaisuristiä varten joku näistä: koko 5 pienikokoiselle naiselle, koko 6 keskikokoiselle ja koko 7 tai 8 isokokoiselle vanhemmalle.

Koko Pituus (m) Sidontoja
2 2,6-2,7 Lonkka, selkäreppu, lyhyt ristireppu
3 3,2-3,3 Masureppu, lonkka, lonkkaristi, selkäreppu, lyhyt ristireppu
4 3,6-3,7 Masureppu, lonkkaristi, selkäreppu
5 4,2-4,3 Kietaisuristi, tuplaristi, kietaisuristireppu, muumio
6 4,6-4,7 Kietaisuristi, tuplaristi, kietaisuristireppu, muumio
7 5,2-5,3 Kietaisuristi, tuplaristi, kietaisuristireppu, muumio
8 6,0-6,1 Kietaisuristi, tuplaristi, kietaisuristireppu, muumio, kaksoset