Liinalapsi - ensimmäiset vuodet

Tervetuloa mukaan juhlimaan kotimaisen kantovälinevalmistajan 10-vuotista taivalta! Aloitimme kantoliinabusineksen Girasol-kantoliinoista – ja erityisesti Girasolin tarjoamista ns. exclusive-malleista.

Girasol Earthy Rainbow

Kerron muutamassa blogiartikkelissa yrityksemme tarinaa aina alkuvuosien omakotitalon yhden naisen kellaripuodista kansainväliseksi verkkokaupaksi ja monen rakastetun kantovälinebrändin valmistajaksi. Aloitimme kantoliinabusineksen Girasol-kantoliinoista – ja erityisesti Girasolin tarjoamista ns. exclusive-malleista.

Girasol on saksalainen pitkänlinjan kantoliinavalmistaja, jonka tuotteet tehdään käsinkutomalla Guatemalassa eettisesti ja paikallisia käsityöläisperheitä tukien. Girasolin kantoliinat ovat tunnettuja pehmeydestään ja upeista väreistään. Ostin ensimmäiset exclusive-mallit turkulaiselta yrittäjältä Katin Puodilta. Heidän toivomuksestaan Girasol alkoi aikoinaan tekemään jälleenmyyjilleen exclusive-malleja eli asiakkaan itse suunnittelemia kantoliinoja, joita asiakas saa myydä yksinoikeudella. Girasolin exclusive-malleista suosituimpia ovat olleet mm. Earthy Rainbow, Jungle, Chococabana, Kiwi and Sandia.

Jatkoin Girasol-mallien kehittelyä ja aloimme ensimmäisinä teettämään samasta raitamallista useampaa sävyä kudelangan sävyä muuttamalla. Esimerkiksi suosituimmasta sateenkaarimallistamme punasävyisestä Earthy Rainbow -mallista tehtiin Northern Lights vaihtamalla kuteeksi violetti lanka. Liinalapsen toivomuksesta ja ideamallien pohjalta Girasol kehitti myös timanttikudonnan sekä taaperoille sopivat paksummat double-weave kantoliinat.

Girasol Northern Lights

Girasol-kantoliinoja myytiin vilkkaimpina vuosina tuhansia liinoja vuosittain, ja meillä oli pitkät varauslistat suosituimmille väreille. Tarjosimme omia mallejamme muille kantoliinakaupoille ja pystyimme perustamaan laajan kansainvälisen jälleenmyyjien verkoston, josta on hyötyä vielä tänäkin päivänä. Girasolien ansiosta Liinalapsi – Wearababy kasvoi ja tulimme tunnetuksi maailmalla.

Girasolien kanssa oli hauskaa työskennellä, mutta vähitellen alkoi tuntua, että haluaisin kehitellä myös jotain omaa. Toista lasta odottaessani 2009 alkoi mielessäni kyteä idea omasta kantoreppumallista. Monen mutkan kautta ja pitkän kehitystyön ja kokeilujen myötä syntyi Wompat-kantoreppu, josta kerron lisää seuraavalla kerralla :)

Girasol Northern Lights

Takaisin Kauppaan