Liinalapsi 10 vuotta!

Tervetuloa mukaan juhlimaan kotimaisen kantovälinevalmistajan 10-vuotista taivalta!

Niina carrying her boy

Liinalapsi täyttää tänä vuonna pyöreät 10 vuotta – onnea me :) Kerron muutamassa blogiartikkelissa yrityksemme tarinaa aina alkuvuosien omakotitalon yhden naisen kellaripuodista kansainväliseksi verkkokaupaksi ja monen rakastetun kantovälinebrändin valmistajaksi. Nykyään Liinalapsen tiimiin kuuluvat myös kaksi lahjakasta muotoilija-ompelijaa sekä joukko paikallisia alihankintaompelijoita. Lisäksi Niinan mies Matias auttaa verkkosivuston ylläpidossa.

Liinalapsi-yritystä luotsaa Niina, jonka omien lasten kantaminen toimi inspiraationa yrityksen perustamiselle. Aloitimme kantoliinakaupan myymällä kansainvälisesti suosittuja saksalaisia Girasol-kantoliinoja. Halusin kuitenkin suunnitella jotain omaa ja niin syntyivät Wompat-kantoreput erilaisine muunnoksineen, kantoliinakankaiset SlingyRoo-liinailulaukut ja viimeisimpänä kotimaassa valmistuva oma konekudottu kantoliina Vanamo.

Rakastan haasteita ja kaikenlaista uuden suunnittelua. Minua kiehtovat luonnon monimuotoisuus ja kauneus sekä värien sekoittelu. Innostun helposti hyvistä ideoista ja esimerkiksi uuden kantovälineen yksityiskohtien hiominen täydelliseksi on hauskaa ja innostavaa. Olenkin vuosien varrella tarttunut useampaan asiakkailta tulleeseen ideaan ja toivomukseen - esimerkiksi Wompat ring tai kehitettiin yhdessä toisen suomalaisen kantoreppuja ompelevan käsityöläisen kanssa.

Niina carrying her daughter

Mutta palataampa hetkeksi vielä sinne omakotitalon kellariin ja Liinalapsen alkuun :) Päätin jo ennen esikoisen syntymää hankkia kantoliinan ja kantaa vauvaa. Vähitellen vauvan kasvaessa teki mieli kokeilla erilaisia kantovälineitä ja kantoliinojakin piti olla monen sorttisia. Hurahdin kantoliinoihin ja kantamiseen melko vakavasti :) Olin myös ollut jo joitakin vuosia kiinnostunut yrittämisestä, mutta sitä omaa yrittämisen muotoa ei ollut tullut vastaan. Sitten löysin Turkulaisen kantoliinakaupan Katin Puodin, joka oli lopettamassa toimintaa, ja koin herätyksen: minäkin voin myydä kantoliinoja! Ostin Katin Puodilta noin kymmenen Girasol-kantoliinamallin yksinoikeudet. Lisäksi Kati opetti minulle kansainvälisen verkkokaupan pyörittämisen salat ja sain hyvän vahvan pohjan omalle Liinalapsi kaupalleni, joka starttasi keväällä 2008.

Seuraavassa artikkelissa kerron lisää Liinalapsen ensimmäisistä vuosista, joihin liittyivät vahvasti Girasol-kantoliinat kaikissa sateenkaaren väreissä!

Takaisin Kauppaan